Středa 16. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár oleje na sporáku se majitelce bytu v Chrudimi podařilo rychle uhasit, bohužel se při hašení nadýchala zplodin hoření a musela jí ošetřit ZZS

Do Chrudimi do ulice U Stadionu vyjeli krátce po sedmnácté hodině profesionální hasiči ze stanice Chrudim společně s jednotkami SDH Slatiňany, Chrudim a Chrudim – Topol k nahlášenému požáru výškové budovy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru oleje na sporáku a požár je již uhašený.

Starší žena si do pekáčku nalila olej, zapnula sporák a chystala si jídlo. Jenže v tom ji zazvonil mobilní telefon, který měla v obývacím pokoji. Úplně zapomněla, že vařila. Když se vracela zpět do kuchyně, již cítila kouř a z pekáčku již šlehaly plameny. Žena ani na vteřinu nezaváhala a popadla kobereček a požár sama uhasila. Na místo se dostavila Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje a ženu, která se nadýchala zplodin hoření, ošetřila.

Hasiči odpojili digestoř, uzavřeli přívod plynu a silně zakouřené prostory odvětrali a zkontrolovali byt. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet