Sobota 26. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v centru Kroměříže bojovali O putovní pohár ředitele

V centru Kroměříže bojovali hasiči O putovní pohár ředitele Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje v disciplínách TFA – Zámecká věž, Kroměříž – 2024, který byl součástí 13. ročníku Českého poháru v disciplínách TFA a bylo se na co dívat.

Soutěž se uskutečnila ve čtvrtek 17. října 2024 v Kroměříži v prostorách Velkého náměstí a věže Arcibiskupského zámku. Profesionální i dobrovolní hasiči zde měřili svou fyzickou zdatnost v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive), tedy Nejtvrdší hasič přežívá. Na startu nechyběli naši nejlepší borci z Pardubického kraje, a to Marek Víšek z Pardubic a Zdeněk Král ze Svitav.

Do letošního ročníku se přihlásilo 51 závodníků, a to z řad příslušníků HZS ČR, zaměstnanců HZS podniků, ale i členů jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí.

Na soutěžících bylo vidět absolutní nasazení. Všichni během dne absolvovali čtyři úseky, simulující zásahovou práci hasičů. Museli tak zvládnout běh s požárními hadicemi, jejich motání, údery palicí, přenesení figuríny, nošení závaží, překonání bariéry, ale také velmi náročný výběh do výškové budovy v tomto případě do věže místního zámku.

V kategorii muži „B“ se na třetím místě umístil Zdeněk Král a kategorii mužů „C“ ovládl Marek Víšek, který sí domů přiváží zlatou medaili.

Sdílet