Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dopravní nehodě pěti aut zemřeli tři lidé

Tři lidé zemřeli v pátek při havárii pěti aut na silnici u Louček na Sokolovsku. Další člověk byl těžce zraněn. Fotografie !!

Na silnici z Karlových Varů do Sokolova se srazila čtyři osobní a jedno nákladní auto. Jeden z osobních vozů shořel. Tragická nehoda se odehrála v kopci u odbočky na Loket a Chodov.

Nejdříve do sebe vrazily dva osobní vozy a jeden nákladní, vzápětí se střetla další dvě osobní auta. Jeden z osobních vozů se po srážce vzňal a téměř shořel. Zemřel v něm řidič.

Celkem na místě nehody zasahovaly tři JPO (CPS Sokolov s TA-4, CAS24KL101, JPO II SDHO Chodov s TA-2 A31, CAS24T815 Terrno 1, SDHP Avirunion N.Sedlo s CAS 24KL101). Bylo provedeno zajištění místa zásahu, likvidace požáru os. vozidla, protipožární opatření (odpojení aku, RHP) na všech havarovaných vozidlech, vyproštění zemřelého člověka, osvětlení místa zásahu, likvidace následků nehody (únik prov.náplní atd.). Taktéž na místě zasahovala ZS Sokolov (odvoz zraněných), dále PČR na uzavření komunikace a v neposlední řadě vyprošťovací a odtahová technika. Na místo byl také přivezen týlový kontejner z PS RSM Chemacryl z důvodu týlového zabezpečení. Byl také přítomen psycholog HZS Karlovarského kraje.

Podle předběžných zjištění zřejmě vše začalo tím, že řidič mercedesu jedoucího směrem na Karlovy Vary dostal smyk na vlhké vozovce a narazil do protijedoucího kamionu.

Náraz zřejmě zablokoval řízení nákladního auta a neovladatelný kamion čelně narazil do škodovky. Ve favoritu zahynuli dva lidé. Mercedes, který byl nárazem do kamionu odhozen, vzplanul. Řidič zahynul, spolujezdec skončil v nemocnici.

Info:Novinky.cz, iDnes a Jiří Kiss (JPO II SDHO Chodov)
FOTO: Jiří Kiss JPO II SDHO Chodov
Sdílet