Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořely byty, auta i hromady autovraků

Opět menší souhrn hasičských zásahů od 24 do 27 února.

Po závadě připojení k internetu v nedávné době, mě potkal podstatně horší kolaps počítače. Proto nebyl pár dní server aktualizován. Naštěstí se mi po dvou dnech práce podařilo zachránit nejen články určené na server ale i poštu za 6 měsíců. Takže se omlouvám ale některé články mají menší zpoždění. Děkuji za pochopení.
Luboš Samec


25. února v 07:43 hodin byl na operační středisko hasičů v Hradci Králové nahlášen požár nákladního vozidla na silnici č. 323 mezi obcí Roudnice a Homyle. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové, dále jednotky dobrovolných hasičů z Nechanic a Roudnice. Jednalo se o požár lesnického speciálu Tatra 815 Terno, který převážel dřevo. Plameny zcela zničily kabinu vozidla, podařilo se však zabránit rozšíření požáru na náklad dřeva. Požár se podařilo hasičům lokalizovat během několika minut. Dále hasiči odpojili akumulátor u vozidla a provedli dohašení zasažené kabiny. Příčinou požáru byla technická závada. Majitel vozidla vyčíslil škodu na 700 tis. Kč. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

26. 2. 2005 – 14:49, Praha 12, Zárubova
Jednotka HZS Praha ze stanice č. 6 likvidovala tlakovou vodou a 1 C proudem požár bytové jednotky ve 4. patře panelového domu. Požárem byla zničena chladnička s mrazícím boxem, bytové jádro s předsíní a el. instalace na chodbě před bytem. Zplodinami hoření došlo dále k poškození pokojů a malby schodiště domu. Záchrannou službou byla z důvodu nadýchání zplodin hoření ošetřena žena a sedmiměsíční dítě. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na chladničce. Předběžná škoda činí 200 000 Kč.

27. 2. 2005, 13:26 hod, Praha 9, Kolbenova
Požár dvou chatek, jedné zděné a druhé dřevěné. Poškození požárem bylo tak rozsáhlé, že hasiči museli celé objekty zbourat.

27. 2. 2005, 12:57 hod, Železničářů, Praha 7
Pravděpodobně úmyslně založený požár vraků ve sběrně železného šrotu likvidovaly 2 jednotky HZS Praha za asistence Hasičů Českých drah. Celkem byla lokalizována 2 ohniska a hasební práce komplikovaly výbuchy automobilních nádrží. K rozkrývání vraků navršených vraků se použily dva nakladače sloužící k transportu materiálu do lisovacího zařízení.
Sdílet