Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři vybrané události v Pardubickém kraji

K neoznačenému, neporušenému dvou set litrovému sudu, který se nacházel na okraji vozovky v Rybitví, vyjížděli v pondělí dopoledne pardubičtí profesionální hasiči.

Hasiči provedli měření na výskyt nebezpečných látek – čpavek, chlor, výbušné látky, ale i radioaktivitu a nechali na místo přivolat pracovníky Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč. Spolu s pracovníky institutu hasiči sud otevřeli a odebrali vzorky. O nálezu sudu u komunikace byl informován i pracovník životního prostředí města Pardubic, který se dostavil na místo a nechal přivolat firmu na zpracování odpadů, která si sud převzala. O jakou látku se jednalo bude známo během několika dní.

Dne 6. září kolem 18.45 hodin vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči likvidovat požár svinovacího lisu na slámu typu JOHN DEERE, který hořel na poli v Nabočanech. Příčinou vzniku požáru byla technická závada – zadření ložiska horního podávacího válce. Požár byl zlikvidován v 19.16 hodin. Škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na nejméně 100 tisíc korun.

K dopravní nehodě vyjížděli dnes, 7. září, v 6.30 hodin hasiči ze stanice v Holicích. Ve Chvojenci se na komunikaci střetl nákladní automobil s osobním. Hasič ihned po příjezdu na místo museli vyprostit z vozidla jednu zraněnou osobu. Ihned po vyproštění byla osoba předána do péče zdravotníkům. Na místo přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby, který transportoval zraněnou osobu do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Po odstranění následků nehody byl kyvadlově obnoven provoz na silnici a místo události předáno policistům, kteří nyní zjišťují příčiny nehody.

Sdílet