Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z převráceného jeřábu unikaly PHM

V pondělí 6. září 2010 krátce před 9. hodinou bylo požádáno operační středisko HZS Libereckého kraje o pomoc při likvidaci uniklých ropných látek, které vytékají z převráceného jeřábu v ulici Malodoubská v Liberci. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Liberec.

Velitel zásahu po příjezdu na místo zjistil, že při nehodě nebyl nikdo zraněn. Na místo si vyžádal chemický kontejner s vybavením pro likvidaci nebezpečných látek. Hasiči provizorně utěsnili nádrž na pohonné hmoty i víko nádrže s hydraulickým olej a uniklé ropné látky zasypali sorbentem. V 10 hodin bylo místo nehody předáno majiteli.

Krátce před 20. hodinou byli hasiči povoláni zpět na místo nehody. Pomocí automobilového žebříku zajišťovali osvětlení místa při převracení jeřábu zpět na kola. Techniku na vyproštění jeřábu si zajistil zástupce firmy. Jeřáb se podařilo otočit zpět na kola v půl jedenácté večer. K dalšímu úniku ropných látek při vyprošťování jeřábu nedošlo. Na místě byli přítomni také policisté a pracovník odboru životního prostředí.

por. Mgr. Iva Michalíčková

Sdílet