Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě z nehod v Pardubickém kraji

Dne 11. září v 0.55 hodin zasahovali hasiči u dopravní nehody vozidla Hyundai, které narazilo u silnici z Morašic směrem na Litomyšl do stromu.

Průzkumem hasiči zjistili, že jedna osoba utrpěla otevřenou zlomeninu pravé dolní končetiny a zlomeninu levé paže. Hasiči ihned zaškrtili dolní končetinu. Po příjezdu zdravotníků předali zraněnou osobu do péče lékaře, ale i nadále pokračovali v ošetřování zraněné osoby.

Po provedení nezbytných zdravotních úkonů hasiči zraněnou ženu vyprostili z vozidla, zafixovali ji ve vakuových nosítkách a transportovali do sanitního vozidla. Dále hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní.

Hasiči ze stanice v Poličce zasahovali ve městě v sobotu 11. září v 10 hodin u dopravní nehody osobního vozidla Toyota Karina, které bylo po nárazu do stromu odmrštěno do vozovky.

Oba jízdní pruhy byly zcela zataraseny. V automobilu se nacházely dvě zraněné osoby. Spolujezdce již ošetřovala posádka zdravotnické záchranné služby.

Řidiče, který zůstal ve voze zaklíněn, museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Jednotka zajistila vozidlo proti pohybu a požáru. Zraněný řidič byl ihned po vyproštění předán zdravotníkům. Po vyšetření nehody dopravními policisty hasiči zasypali uniklé provozní náplně sorbentem.

Hasiči dále pomohli při nakládání automobilu na vozidlo odtahové služby, následně odklidili hlínu a již nasáklý sorbent olejem a provozními kapalinami a vrátili se zpět na základnu.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Sdílet