Sobota 6. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasič zemřel po dopravní nehodě

Hasičský vůz, který vyjížděl k zásahu, havaroval dnes v Zábřehu na Šumpersku. Čtyři lidé byli při nehodě zraněni, jeden z nich později zemřel ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Stav dalšího hasiče s vážnými poraněními je stabilizovaný. Foto: iDnes.

Hasičská cisterna vyjížděla k hořící avii ve Studené Loučce. V Zábřehu na Šumpersku v 9:10 ráno nabourala a čtyři profesionální hasiči byli zraněni, z toho jeden těžce. Jednalo se o CAS 24 Tatra 815 4×4.1 z roku 1999 z nástavbou SEHAT. Jeden z mužů byl po nehodě, při které se vůz převrátil, opakovaně resuscitován. V nemocnici pak třiapadesátiletý hasič zemřel. Příčinou úmrtí byla mnohačetná poranění hlavy, hrudníku a břicha. Další dva hasiči byli zraněni lehce.

Hasiči jeli na kondiční jízdu ze které byli odvoláni k požáru Avie. Po cestě cisterna zřejmě dostala v zatáčce smyk. Podle záchranářů vyjela tatrovka ze silnice, kde se převrátila a částečně narazila do domu. Podle očitých svědků měl řidič problémy více než sto metrů od místa, kde narazilo do domu. Vůz se po chvíli dostal pravými koly přes krajnici do měkké hlíny, kterou jel několik desítek metrů. Na blízkém parkovišti poškodil odstavenou felicii a pravým kolem najel na ostrý roh obrubníku, o který protrhl pneumatiku.

Neovladatelný vůz vjel do protisměru a narazil čelně do domu. Náraz auto odmrštil, takže se otočilo a zůstalo se zdemolovanou kabinou položené na boku


Náraz vozidla vážně poškodil rodinný dům. Naštěstí v něm nikdo nebyl zraněn.
Příčiny nehody šetří na místě policie.

K podobné nehodě došlo v srpnu 2002 kdy se v Praze převrátil Dennis pod kterým zahynul osmadvacetiletý hasič Tomáš Hrabý.

FOTO: převzato z iDnes
Sdílet