Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středeční zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Hradec Králové

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové během včerejšího dne vyjeli k pěti událostem. V osm hodin ráno vyjeli k ohlášenému požáru kontejneru v zahrádkářské kolonii v Hradci Králové – Pouchově. Požár byl uhašen ještě před příjezdem jednotky.

Krátce po poledni hasiči pomáhali ženě, která zůstala uvězněna na balkoně bytu v Urxově ulici v Hradci Králové. Tam ji omylem zavřelo její dítě. Jeden z hasičů se pomocí lezeckého vybavení dostal na balkon a otevřel dveře. Dítě bylo v pořádku předáno matce.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel na Gočárově třídě v Hradci Králové. Při střetu nedošlo k vážnému poškození vozidel ani úniku provozních kapalin.

Dvě lehká zranění si vyžádala večerní nehoda dvou osobních vozidel, která se stala na Brněnské třídě v Hradci Králové. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Krátce před jedenáctou hodinou večer vyjeli hasiči k požáru v Kydlinovské ulici v Hradci Králové. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o předem ohlášené pálení.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí likvidovali včera večer požár plastových kontejnerů na odpad v ulici T. G. Masaryka v Týništi nad Orlicí. Plameny poškodily celkem tři kontejnery a způsobily škodu ve výši 20 tisíc korun.

O několik minut později byli hasiči informováni o dalším požáru, který se nacházel zhruba 200 metrů od místa, kde hasili plastové kontejnery. Jednalo se o doutnající kmen spadlého stromu v parku. Požár nezpůsobil žádné škody.

Územní odbor Náchod Profesionální hasiči z Broumova byli odpoledne přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 303 22 mezi Teplicemi nad Metují a Lachovem. Střet dvou osobních vozidel se obešel bez zranění. Jedno z vozidel skončilo částečně mimo vozovku. Hasiči pomocí navijáku technického automobilu vytáhli vozidlo zpět na silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka dobrovolných hasičů z Náchoda likvidovala vosí roj v rodinném domě ve Wiesnerově ulici v Náchodě.

Územní odbor Trutnov Dvě jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů z Úpice vyjely včera ráno k dopravní nehodě, která se stala v Úpici. Řidička osobního vozidla Volkswagen Golf z dosud nejasných příčin vyjela mimo vozovku, poškodila zábradlí mostu a skončila u potoka. Jedna osoba utrpěla lehčí zranění. Hasiči zabezpečili a pomoci vyprošťovacího automobilu vytáhli havarovaný vůz zpět na silnici. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnic k očištění vozovky od provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Trutnovští profesionální hasiči vyjeli k odstranění oleje z vozovky mezi Bohuslavicemi a Markoušovicemi. Olejová skvrna byla rozježděná v délce několika desítek metrů. Na místo byla přivolána Správy a údržba silnic, která zajistila místo a provedla očištění vozovky.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného vyjeli k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici mezi Dolní Kalnou a Slemenem. Při čelním střetu byla jedna osoba zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a obě havarovaná vozidla odtáhli mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli včera odpoledne profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem. Osobní vozidlo zn. Škoda 125L z dosud nejasných příčin vyjelo mimo vozovku do příkopu, kde narazilo do stromu. Nehoda se stala na silnici ze Dvora Králové nad Labem směrem na Zálesí. Při nehodě byla zraněna osmapadesátiletá žena. Hasiči poskytli zraněné osobě nezbytnou předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byla předána do péče záchranářů. Jednotka hasičů zajistila vozidlo proti požáru a odpojila autobaterii. Příčinu nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Jičín Jednotka profesionálních hasičů z Hořic byla včera krátce po deváté hodině ráno požádána o pomoc s transportem zraněné osoby z lesa mezi Hořicemi a Doubravou. Sedmašedesátiletá žena se zranila v lese zhruba 700 metrů od silnice č. III/32521. V době příjezdu jednotky již na místě zasahovala záchranná služba. Vozidla hasičů a záchranářů musela kvůli nepřístupnému terénu zůstat zhruba 200 metrů od místa, kde se žena zranila. Záchranáři zafixovali zraněné ženě zlomeninu dolní končetiny a hasiči jej transportovali do sanity. Žena byla následně převezena do nemocnice.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet