Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva požáry stohů na Olomoucku

Během dne se nevyhnula i hasičům z profesionální stanice v Prostějově likvidace požáru , za posílení dalších jednotek dobrovolných hasičů z Prostějovska, vyjížděli k ohlášenému požáru slámy.

HZS OLK – stanice Prostějov
Během dne se nevyhnula i hasičům z profesionální stanice v Prostějově likvidace požáru , za posílení dalších jednotek dobrovolných hasičů z Prostějovska, vyjížděli k ohlášenému požáru slámy. Již z dálky viditelný požár velkého stohu, z rychlostní komunikace vedoucí z Prostějova do Vyškova nepřehlédnutelný u sjezdu na Brodek u Prostějova. V době ohlášení na tísňovou linku byla zasažena již polovina asi 300 m(2) balíků slámy. Po příjezdu prvních jednotek na místo události bylo rozhodnuto, že se stoh nechá dohořet.

HZS OLK -stanice Hranice
Profesionální hasiči ze stanice Hranice na Moravě, rovněž i dobrovolní hasiči ze Stříteže a Hranic vyrazili k likvidaci požáru stohu většího rozsahu, opět viditelný požár z dálnice na Ostravu. Jednalo se o požár stohu o délce cca 40 m, který byl zcela zasažen požárem. Hasiči se rovněž rozhodli pro vyhoření. Místo si převzalo zemědělské družstvo, které zajistilo nakladač a za použití svých prostředků zabezpečili dohoření stohu.

Zdeněk Hošák

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Sdílet