Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič se snažil vyjet z příkopu. Shořel mu vůz

V neděli 19. září 2010 v 0:43 hodin byl na operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášen požár osobního vozu v části Proseč na území obce Záhoří.

Profesionální hasiči ze Semil na místě našli požárem zcela zachvácený osobní automobil zn. Škoda Fabia, který stál v příkopu u silnice v těsné blízkosti objektu patřícímu místnímu kamenolomu. Hasiči začali ochlazovat stěnu budovy a hasit hořící auto.

Řidič byl v době příjezdu hasičů z vozu venku. Požár se podařilo dostat pod kontrolu krátce po 1. hodině a uhasit po dalších 10 minutách. Hasiči také zkontrolovali, zda nedošlo k rozšíření požáru na střešní plášť budovy.

Podle informací od vyšetřovatele HZS Libereckého kraje se řidič vozem vracel domů pravděpodobně v podnapilém stavu. Při jízdě sjel do příkopu, ze kterého se delší dobu snažil vyjet. Při vytáčení motoru došlo k rozpálení výfuku a pravděpodobně k zapálení trávy pod vozidlem. Poté se požár rozšířil na celý vůz. Při požáru byl poškozen majetek v hodnotě 100 tisíc korun. Případ je v šetření Policie ČR.

Autor: por. Mgr. Iva Michalíčková

Sdílet