Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u tragické nehody na Pardubicku

K vážné dopravní nehodě dvou vozidel vyjeli včera 20. září 2010 odpoledne profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem. K nehodě došlo na silnici mezi Bělečkem a Býští na Pardubicku. Na místo události vyrazili také profesionální hasiči z Holic a Pardubic, pozemní a letecká záchranná služba.

Řidič nákladního vozidla Renault narazil do traktoru s dvěma vleky, který odbočoval z hlavní silnice na polní cestu. Po nárazu se traktor převrátil do pole a jeho jednatřicetiletý řidič zůstal uvězněn pod kabinou. Také řidič nákladního vozidla zůstal v kabině zaklíněný. Hasiči se snažili vyprostit řidiče traktoru a kabinu nadzvednout pomocí vzduchových vaků a hydraulického zařízení.

Těžce zraněnému muži však přes zahájenou resuscitaci nebylo pomoci a lékař konstatoval smrt. Na pomoc byl povolán automobilový jeřáb z Pardubic, který nadzvedl havarovaný traktor.

Řidiče nákladního vozidla hasiči vyprostili pomocí hydraulického rozpínáku, který použili na otevření vzpříčených dveří. Zraněný muž byl následně transportován do nemocnice. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a únikající provozní látky zachytávali do sběrných nádob. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: SDH Třebechovice pod Orebem

Sdílet