Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři víkendové požáry na Novojičínsku

První požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v sobotu 18. září v 15:13 hodin.

Do místní části Oder – Dobešova byla k hořící maringotce povolána jednotka HZS z Bílovce, dobrovolní hasiči z Oder a Dobešova.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že maringotka je již celá zasažena požárem. Hasiči provedli dohašení zcela zničené maringotky pomocí vysokotlaku. Škoda na majetku byla vyčíslena na dvacet tisíc korun. Příčina je doposud v šetření vyšetřovatelů.

Ke druhému požáru vyjížděli hasiči v neděli 19. září krátce před druhou hodinou odpoledne do Jistebníku. Jednalo se o požár provizorního přístřešku ze starých podlážek a plechů, v době příjezdu jednotek hasičů byl zcela shořelý. Na likvidaci byl nasazen 1 C proud a vysokotlak. Hasiči dále provedli rozebrání zbytků přístřešku. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Bílovce a jejich dobrovolní kolegové z Jistebníku.

Třetí požár se stal v neděli 19. září o půl deváté večer v Jakubčovicích nad Odrou. Po příjezdu na místo požáru bylo zjištěno, že hoří osobní automobil Škoda Fabia. Požár byl lokalizován pět minut po příjezdu první jednotky, hasiči dále provedli odpojení autobaterie. K požáru byly povolány jednotky profesionálních hasičů z Bílovce a Vítkova. Škoda, jejíž příčinnou byla technická závada na vozidle, dosáhla výšky osmdesát tisíc korun.

Zdroj: HZS MSK – ÚO Nový Jičín

Sdílet