Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedbalost způsobila požár rodinného domu

V noci z pondělí 20. září na úterý došlo k požáru rodinného domu v Terronské ulici v Jaroměři na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen dvě minut po třetí hodině v noci. Na místo ihned vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře s technickým automobilem, dvě dopravními vozidly a čtyřmi cisternami.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří v podkroví rodinného domu. Požár se rozšířil do prostor pod střechou, zasáhl izolaci i samotnou střechu. V přízemí domu v tu dobu spala tříčlenná rodina a v podkroví jeden muž. Všichni obyvatelé domu se včas dostali ven a vyvázli bez zranění.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v 03:55 hodin a následně museli rozebrat zasaženou izolaci, zničenou střechu a dohasit ohniska. Požár se podařilo zlikvidovat v 05:42 hodin. Plameny zničily chodbičku v podkroví, dvě obytné místnosti, menší půdu a prostor pod střechou a střechu. Hmotná škoda byla majitelem domu předběžně odhadnuta na 550 tisíc korun. Uchráněné hodnoty činí 1 milion korun.

Šetřením na místě bylo zjištěno, že požár způsobila nedbalost nájemníka v podkroví, který usnul ze zapálenou cigaretou. Od hořící cigarety začalo hořet povlečení, postel a následně celé podkroví a střecha.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet