Sobota 6. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Královéhradecké plameny

Tři zásahy hasičů z Královéhradeckého kraje.

20.dubna v 06:38 hodin byl na operační středisko hasičů v Hradci Králové nahlášen požár bytu v ul. K. H. Máchy v Hradci Králové. Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové, dvě hasičská vozidla a automobilový žebřík. Po příjezdu na místo události vycházel kouř z bytu v horním patře. Hasiči museli otevřít uzamčené dveře za pomoci speciálního nářadí.

Uvnitř jednopokojového bytu se nikdo nenacházel. Kvůli hustému kouři hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích a požár se jim podařilo zlikvidovat během několika minut. Požár poničil vybavení místnosti.

Příčiny požáru jsou předmětem dalšího šetření. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun.

--------------------------------------------------------

20. dubna v 15:33 hodin byl na operační středisko hasičů v Hradci Králové nahlášen požár stohu v Novém Bydžově – Chudonicích. Na místo okamžitě vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, dále byli na místo povolány jednotky dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou, Králík a Skřivan.

Jednalo se o požár zhruba 1 600 metráků pšeničné slámy. Příčiny požáru jsou předmětem šetření. Hmotná škoda způsobena požárem byla majitelem vyčíslena na 150 tisíc korun.

--------------------------------------------------------

21.duben v 03:32 hodin byl na operační středisko hasičů v Hradci Králové nahlášen požár na staveništi obchodního domu Lidl v Brněnské ulici v Hradci Králové. Jednalo se o požár dvou mobilních plechových buněk.

Uvnitř jedné z hořících buněk se nacházely dvě 30-ti kilogramové propanbutanové láhve. Kvůli možnému výbuchu hasiči prováděli jejich neustálé ochlazování. Požár poničil hliníkové lešení, nářadí a vybavení, které bylo uloženo uvnitř buňky.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Příčiny požáru jsou předmětem šetření. Požár se obešel bez zranění.
Sdílet