Sobota 6. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hromadná dopravní nehoda na D1

Ve čtvrtek 21. 4. 2005 krátce před půl pátou hodinou odpolední byla na Krajské operační a informační středisko HZS kraje Vysočina nahlášena hromadná dopravní nehoda na 68 km dálnice D1 ve směru na Brno.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu 4 osobních automobilů. Při dopravní nehodě byly 2 osoby zraněny těžce, 1 osoby utrpěla lehká zranění.

Hasičské jednotky pomohly zdravotnické záchranné službě s ošetřením osob a s jejich transportem do vrtulníků letecké záchranné služby a sanitek. Odpojily AKUbaterie, zlikvidovaly uniklé provozní kapaliny pomocí speciálního sorbentu a dále odstranily vozidla z rychlého pruhu, pomohly s naložením vozidel na odtahovou službu, uklidily vozovku a technicky zabezpečily místo nehody.

Na místě zasahovaly jednotky HZS kraje Vysočina ze stanice Humpolec, HZS Středočeského kraje ze stanice Vlašim a Zruč nad Sázavou, vrtulník Letecké záchranné služby Jihlava a Praha, sanitky ZZS Zruč nad Sázavou a Humpolec, dálniční Policie ČR a odtahová služba.

Dálnice D1 byla zcela uzavřena, v 17:45 hod došlo k zprůjezdnění odstavného pruhu. V 18:30 hod byla dálnice vzhledem k nakládání vozidel na odtahovou službu opět zcela uzavřena. V 18:37 zprovozněn jeden jízdní pruh. V 19:01 hod byla již dálnice D1 zcela průjezdná.

Příčina dopravní nehody je v šetření.
Výše škod nabyla doposud vyčíslena.

por. Mgr. Denisa Štursová, HZS kraje Vysočina, tisková mluvčí
Sdílet