Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka dvou kamionů s osobákem si vyžádala lidský život

Čtyři jednotky hasičů zasahují u nehody dvou kamionů Scania a osobního automobilu Peugeot 106 na rychlostní komunikaci R48 u obce Hukvaldy (okres Frýdek-Místek). Nehoda na spojnici mezi Novým Jičínem a Frýdkem-Místkem si vyžádala jeden lidský život – řidiče osobního auta – a jednu zraněnou osobu – řidiče kamionu, který zůstal stát na silnici. Druhý kamion skončil na boku v příkopu a hasiči budou přečerpávat naftu z jeho nádrže.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě dnes (v pátek 1. 10. 2010) čtvrt hodiny před devátou hodinou. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku a Novém Jičíně a s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – z Frýdku a Příboru.

Při příjezdu k místu nehody stál jeden z kamionů (prázdný) napříč přes silnici a druhý (náklad 31 tun písku) ležel na boku v příkopu, oba ve směru na Frýdek-Místek. Peugeot 106 stál na středovém dvojpruhu. Proto musela být rychlostní komunikace uzavřena. Dopravu usměrňuje Policie ČR.

Hasiči se postarali o menší únik nafty a zaměří se na přečerpání odhadem 300 litrů nafty z nádrže stojícího kamionu. Ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku byl vypraven kontejner se sudy, kde přečerpaná nafta skončí. Z ležícího kamionu předtím uniklo pouze menší množství nafty na krajnici. Soukromá firma se již stará o překlad 21 tun písku z ležícího kamionu, postará se také o vytažení kamionu z příkopu a postavení na kola.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet