Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní vozidlo převážející řepu se převrátilo do příkopu

V sobotu 9. října 2010 před osmou hodinou ráno došlo k havárii nákladního vozidla s návěsem na silnici č. 30816 mezi obcemi Jílovice a Mokré na Rychnovsku. Tahač Man s návěsem převážející řepu se převrátil do příkopu.

Jeho řidič utrpěl zranění a byl záchrannou službou převezen do nemocnice. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem. Další jednotka dobrovolných hasičů z Dobrušky zůstala jako záloha na své základně.

Při příjezdu první jednotky na místo nehody byl řidič venku z vozidla. Stěžoval si na bolesti ramene, hrudníku a hlavy. Hasiči poskytli zraněnému muži předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byl řidič převezen do nemocnice.

Z převráceného návěsu se vysypalo zhruba 30 tun řepy, z proražené nádrže uniklo asi 50 litrů nafty a došlo i k úniku oleje. Jednotky zabezpečily vozidlo proti požáru a odpojily autobaterie a jímaly unikající provozní kapaliny. Po zadokumentování události Policií ČR byl do náhradního vozidla naložen a odvezen vysypaný náklad.

Pomocí dvou jeřábů specializované firmy bylo vozidlo ustaveno zpět na kola. Půda zasažená provozními náplněmi byla odtěžena a odvezena.

Foto: stanice Dobruška

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet