Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

HASIČSKÝ MAJÁLES

Prvomájová tradiční akce v Řevnicích.

Dne 1. 5. 2005 se na řevnickém náměstí konal 15. ročník již tedy tradiční akce s názvem HASIČSKÝ MAJÁLES. Město Řevnice v okrese Praha-Západ je známé svým krásným okolím u řeky Berounky, tudíž je to i vyhlášená turistická oblast. Proto se každoročně v letních měsících zvyšuje počet obyvatel této lokality o turisty a chataře v řádu mnoha tisíců. Z tohoto důvodu se velmi dbá na požární ochranu, jejíž riziko se v této době velmi zvyšuje.

Akce HASIČSKÝ MAJÁLES je vlastně oslavou a přiblížením práce všech hasičů pro občany nejen z města Řevnice. Pořadatelem je místní SDH Řevnice ve spolupráci s městem a řevnickou profesionální jednotku hasičů. Mnoho z placených je samozřejmě i u ,,dobráků,, . Tato akce bývá vždy velmi vydařená a i letošní ročník nebyl výjimkou. Kromě techniky místního SDH a HZS se ho zúčastnila se sanitními automobily i soukromá řevnická ZZS TRANS HOSPITAL a HZS hl.m. Prahy s HZS Českých drah – stanice Praha. Dorazilo opravdu velké množství návštěvníků, nejvíce se tato akce však líbila dětem. Ty jsou velmi zvědavé a tak vozidla hasičů a záchranářů byla v jejich neustálém obležení.

Ze všech přítomných hasičských a záchranářských vozidel byl největší ,,atrakcí,, automobilový žebřík AZ 46 Simon od pražských hasičů. Vidět Řevnice z výšky chtěl snad každý. V obležení byl i obrněný transportér OT 64 v sanitním provedení od TRANS HOSPITAL, s nimž jeho majitel, pan Bulíček neúnavně vozil návštěvníky po řevnickém okolí. Další velkou ,,atrakcí,, byl vyprošťovací jeřáb AV-15 od pražských drážních hasičů. Ten byl také v neustálém obležení návštěvníků. Nesmím zapomenout ani na vozidlo Trabant v hasičské úpravě, to bylo též středem pozornosti. Řevničtí hasiči dále pro děti přichystali v parku malou lanovku. V evakuačním postroji na laně bylo každé dítě hned skoro jako doma… K dobré zábavě na ,,záchranářském,, náměstí kromě výborného počasí přispěla i kapela, vyhrávající všemožné známé i neznámé písně a také stánky s pivem a buřty.

Závěrem lze jen konstatovat, že to byla ze strany všech zúčastněných opravdu velmi vydařená akce.
Sdílet