Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár odpadu v nepřístupném prostoru garáží

K likvidaci požáru odpadu mezi prostorem v řadově postavených garážích v Grygově vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice v Olomouci. K události byli rovněž povoláni dobrovolní hasiči z místního sboru v Grygově a sousední kolegové z Velkého Týnce.

Událost na tísňovou linku 112 nahlásil oznamovatel v 15:05, v místě události probíhala oprava střechy jedné z garáží, kdy při pokládání lepenky na střechu došlo k zahoření prostoru mezi garážemi. V těchto prostorech byl odložen různý odpad, který se následně vzňal a opravujícímu se nepodařilo vlastními silami požár uhasit.

Zasahující jednotky vzhledem k tomu, že se jednalo o uzavřený prostor, prováděly hašení ze střechy garáží. To proběhlo částečným odkrytím spár a následně pak vysekáním prostoru pro proudnici těžké pěny. Tento postup zvolili hasiči z důvodu, že hašení vodním proudem se zdálo neúčinné a zdlouhavé a rovněž hrozilo rozšíření požáru do vnitřních prostor garáží.

Za pomocí termokamery byl prostor hoření monitorován a určeno ohnisko hoření. Lokalizace požáru se podařila až po použití těžké pěny a požár se podařilo zlikvidovat hodinu a půl po ohlášení události.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet