Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škoda Octavia se po nárazu převrátila na střechu

V sobotu 16.10. 2010 v 10:09 hodin vyjela JPO II. SDH Lysá nad Labem s vozidlem CAS 20 T 815 v počtu 1+ 5 na dopravní nehodu osobního vozidla na silnici č. 272 v ulici Československé armády v Lysé nad Labem, ve směru z Lysé na Benáteckou Vrutici.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, osobní vozidlo Škoda Octavia vyjelo z dosud nezjištěných příčin vlevo mimo vozovku a narazilo do betonového sloupu elektrického vedení. Vozidlo se vlivem nárazu převrátilo na střechu. Betonový sloup se rozlomil a při pádu na zem s sebou strhnul i elektrické vedení.

V době nehody se ve vozidle na předních sedadlech nacházely celkem dvě osoby řidič a spolujezdkyně. Osoby byly vyproštěny mimo vozidlo ještě před příjezdem záchranářů okolojedoucími řidiči. Řidič je v době příjezdu jednotky již ošetřován ve vozidle Zdravotnické záchranné služby.

Jednotka SDH provedla poskytnutí první předlékařské pomoci zraněné spolujezdkyni. Nasadila ji fixační krční límec, uložila na vakuová nosítka a pomohla posádce vozidla Zdravotnické záchranné služby s přípravou k transportu této osoby vrtulníkem. Dále provedla protipožární opatření. Odpojila akumulátor a zkontrolovala případný únik provozních kapalin. Odstranila spadlý betonový sloup mimo vozovku.

Dále zajistila místo pro přistání a start vrtulníku Zdravotnické záchranné služby v nedalekém vjezdu do firmy Misan. Po odletu vrtulníku a předání místa nehody jednotce HZS Nymburk k dalšímu opatření, jednotka Lysá uklidila materiál a vrátila se zpět na základnu.

Na místě zasahovali: Zdravotnická záchranná služba Lysá nad Labem, JPO II. SDH Lysá nad Labem, Policie ČR, Městská Policie Lysá nad Labem, HZS Nymburk, Zdravotnická záchranná služba Nymburk, Pracovníci energetických rozvodných závodů.

Na základnu se jednotka vrátila v 11:30 hodin.

Jirka Zima
Sbor dobrovolných hasičů Lysá nad Labem

Sdílet