Neděle 6. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár Avie Vězeňské služby

Dnes krátce po 9. hodině začal za jízdy hořet nákladní vůz zn. Avia projíždějící ulicí Liberecká v části Záskalí obce Hodkovice nad Mohelkou. Požár by ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje v 9.14 hodin a na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Liberec spolu s dobrovolnými jednotkami z Hodkovic nad Mohelkou a Českého Dubu s rychlým zásahovým vozem, třemi cisternovými stříkačkami a technickým automobilem. Podle oznamovatele začala hořet přístrojová deska a požár se během několika minut rozšířil na celou kabinu vozu.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že hoří skříňová Avie Vězeňské služby, která převážela prádlo. Hasičům v dýchací technice se podařilo dostat požár pod kontrolu vysokotlakým vodním proudem ihned po příjezdu a uhasit pomocí dalšího vodního proudu z cisternové automobilové stříkačky po 15 minutách.

Za vznik požáru mohla podle vyšetřovatele hasičů technická závada na palivové soustavě. Výše vzniklé škody se pohybuje okolo 50 tisíc korun. Majetek ve stejné hodnotě se hasičům podařilo uchránit.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

Sdílet