Neděle 6. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody nepřežili dva řidiči

Dva řidiči dnes ráno zemřeli při dopravních nehodách v Adamově na Blanensku a u Nosislavi na Brněnsku.

K první nehodě hasiči ze stanice v Blansku vyjížděli krátce před 7. hodinou do Nádražní ulice v Adamově. Na rovném úseku vozovku se střetla vozidla Jeep Grand Cherokee a Škoda 120. Ve zdemolované škodovce před okamžitou pomoc zdravotníků zemřel 76letý řidič. Muže z vraku vozidla hasiči pomocí hydraulické techniky vyprostili, lékař ale konstatoval jeho úmrtí. Ve vozidle Jeep, v němž cestovali tři lidé, nebyl nikdo zraněn.

Hasiči místo nehody zajistili proti případnému vzniku požáru a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny z obou vozidel. Vozidla také po vyšetření a zadokumentování nehody pomohli naložit k odtahu a postarali se o úklid vozovky.

K další tragické nehodě hasiči ze stanice v Židlochovicích v 8.46 hodin vyjížděli na komunikaci z Židlochovic do Nosislavi. Tam se střetl tahač Tatra s návěsem s malotraktorem, který náraz odhodil do příkopu a svahu u silnice. Při nehodě zemřel 54letý řidič malotraktoru. Řidič tahače zraněn nebyl. Při srážce byla proražena palivová nádrž tahače a na stometrový úsek vozovky vyteklo zhruba 200 litrů nafty. Z návěsu tahače se na vozovku vysypaly také betonové obrubníky a části zámkové dlažby.

Hasiči zajistili místo nehody, udělali protipožární opatření a do příjezdu policistů kyvadlově usměrňovali dopravu. Uniklou naftu zasypali sorbentem. Po vyšetření a zadokumentování nehody budou malotraktor vyprošťovat ze svahu a postarají se také o úklid vozovky od rozsypaného nákladu a sorbentu nasáklého naftou. Kvůli vyšetřování nehody a odstraňování jejích následků bude na silnici z Židlochovic do Nosislavi zřejmě až do poledních hodin provoz omezen do jednoho jízdního pruhu.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Sdílet