Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda s následným požárem

Dne 27. 10. 2010 ve 13:57 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda na komunikaci u obce Stržanov na Žďársku. K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Žďáru nad Sázavou – Zámku.

Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že došlo ke střetu osobního automobilu Škoda Forman a motocyklu Suzuki. Vdobě nehody cestovala v osobním vozidle řidička a dvě děti. Automobil začal po nehodě hořet. Cestujícím se podařilo včas hořící vůz opustit. Plameny se z vozu rozšířily i na motocykl. Při nehodě utrpěl řidič motocyklu vážná poranění a byl zdravotníky letecky transportován k ošetření do nemocnice. Zranění také utrpěla řidička osobního vozidla a starší z dětí. Zdravotníci je převezli sanitním vozem k ošetření do nemocnice. Mladšímu dítěti hasiči věnovali plyšového maskota „Dráčka záchranáčka“.

Na likvidaci požáru byl nasazen vysokotlaký vodní proud. Ve 14:10 hod byl požár lokalizován a o pět minut později zcela zlikvidován. V17:29 hod byla havarovaná vozidla naložena na odtah a provoz na komunikaci byl plně obnoven.

Škoda způsobená požárem zůstává všetření.

Info: HZS VYS

Sdílet