Neděle 6. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Požár stohu v Hroubovicích

Za obcí Hroubovice (okres Chrudim) hoří stoh. Aktuálně je již celý v plamenech. Na místě zasahují kromě HZS jednotky SDH Chrast, Skuteč, Luže.

Aktualizace

Dne 29. října ve 14.25 hodin byla jednotka hasičů z Chrudimi spolu s dobrovolnými jednotkami hasičů z Luže, Chrasti, Skutče a Bělé vyslány na požár stohu v obci Hroubovice. Jednalo o stoh slámy o počtu přibližně 640 kusů balíků.

Po příjezdu jednotek byl již celý stoh v plamenech. Velitel zásahu po dohodě s majitelem rozhodl o tom, že se stoh nechá vyhořet, ale z důvodu povětrnostních podmínek bylo nutné stoh nechat rozebrat, aby nedošlo k rozšíření požáru na nedaleké pole s kukuřicí. K tomuto byl povolán nakladač zemědělského družstva vlastnící stoh.

Aby mohl být ochlazován nakladač rozebírající hořící slámu, byla zřízena dálková doprava vody na požářiště ze 350 m vzdáleného vodního zdroje. Vše trvalo zhruba čtyři hodiny. Poté se jednotky vrátily na základny a na místě zůstala jednotka sboru dobrovolných hasičů Luže na dohled nad samovolném vyhořením stohu. Příčina požáru se nyní vyšetřuje. Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun.

FOTO pro POŽÁRY.cz: Jiří Svratecký

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Sdílet