Neděle 6. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sobotní nehody v Pardubickém kraji

V sobotu 30. října ve 13.06 hodin zasahovali hasiči ze stanice v Holicích u nehody v Trusnově. Tady došlo ke kolizi osobního vozidla, které skončilo mimo silnici na střeše.

Průzkumem bylo zjištěno, že jednu osobu musí hasiči vyprostit. K tomu bylo použito hydraulické vyprošťovací zařízení Lukas. Zraněná osoba byla ihned po vyproštění předaná do péče zdravotníkům. Havarované vozidlo bylo dále zajištěno proti požáru odpojením autobaterie. Uniklé provozní náplně z vozidla byly posypány sorbentem. Nasáklý sorbent byl poté přesunut do nádoby.

Dne 30. října ve 13.46 hodin směřovaly hasičské vozy profesionálních i dobrovolných hasičů ze Seče a Prachovic k dopravní nehodě do Vápenného Podola. Na odbočce na Prachovice skončilo osobní vozidlo ve stromě.

Při příjezdu hasičů se nacházely dvě osoby již mimo vozidlo a jedna osoba byla uvězněna ve zdemolovaném voze. Hasiči se snažili oživit zraněnou osobu, ale lékař po svém příjezdu konstatoval smrt. Na místo byl přivolán vrtulník Letecké záchranné služby, který do nemocnice transportoval jednu zraněnou osobu. Hasiči poté odpojili akumulátor, zajistili provozní náplně, aby nedošlo k jejich úniku. Likvidační práce trvaly až do 15.52 hodin.

V sobotu 30. října ve 14.35 hodin vyjela jednotka hasičů z Přelouče k dopravní nehodě tří osobních automobilů – Renault, Kia a Opel. K nehodě došlo na křižovatce směrem na Kutnou Horu, nedaleko Chvaletic.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že osádky vozidel jsou již mimo havarovaná vozidla. Hasiči poskytli zraněným první předlékařskou pomoc. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby předali hasiči zraněné do jejich péče. Vozidla byla zabezpečena proti požáru a úniku provozních náplní. Místo zásahu bylo poté předáno Policii ČR.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Sdílet