Sobota 6. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil celý dům

Jednotky HZS Praha ze stanic 1,7 a 8 likvidovaly 3C proudy a tlakovou vodou požár obydleného objektu určeného k demolici. Požárem byl objekt zcela zničen.Aktualizace. Prosím čtěte.

Vážení čtenáři, chtěl bych uvést na pravou míru některé informace v tomto textu. Mojí chybou jsem uvedl informace které se nezakládaly na pravdivém základě. Tak tedy, velitel zásahu nežádal o vyslání SDH Řeporyje, takže OPIS HZS Praha žádnou chybu neudělal. Bohužel jsem se tím dotkl člověka který má dlouholeté zkušenosti z výjezdu a jehož si vážím. Tímto se omlouvám jak jemu, tak celému osazenstvu OPIS a také SDH Řeporyje. Doufám že tato chyba pro Vás nebude důvodem k nedůvěře v náš server. Děkuji za pochopení.
Luboš Samec
Vyjádření OPIS HZS Praha najdete v komentáři.



19. 5. 2005 , 01.34
Praha 5, Mládkova

Již po cestě k případu byly jednotky upozorněny operačním střediskem že v objektu se mají nacházet osoby včetně dětí. Naštěstí se již nacházely mimo hořící dům. Při požáru byla zraněna starší žena, která utrpěla řezné rány na noze. V objektu se dále vyskytovaly dvě dospělé osoby a dítě. Jedna žena byla ZZS převezena k dalšímu nemocničnímu ošetření. Požárem byl objekt zcela zničen. Kromě jednotek HZS Praha se na místo dostavila jednotka HZS České dráhy v jejichž majetku se dům nachází. Drážní hasiči v brzkých ranních hodinách požářiště převzali a provedli dohašení ohnisek požáru. Na místo byla také velitelem zásahu povolána i místní jednotka SDH Řeporyje (JPO3) která se ale vůbec nedostavila. Příčina vzniku požáru bude předmětem ranního došetření.

Foto Roman Půta

Dodatek: Podle dosud zjištěných informací, není chyba na straně SDH Řeporyje. Velitel zásahu požádal o vyslání JSDH, ale OPIS usoudil že na místě je již jednotek dost a SDH nepovolal.

Dnešním šetřením bylo jako příčina požáru předběžně určeno úmyslné zapálení, šetření dále pokračuje.
Sdílet