Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dědkyáda 2005

Soutěž v požárním útoku starších pánů nad pětatřicet let společně s výstavou hasičské techniky ve Velvarech

Konal se již 11. ročník této tradiční soutěže pořádané nejstarším hasičským sborem v Čechách ve Velvarech. Letos se sjelo na devět hasičských družstev, podmínkou soutěže bylo převršení věku třicetpět let. Nejstarší účastník požárního útoku byl narozen roku 1931.

Nejstarší družstvo z Klobuk se umístilo na devátém místě, na osmém místě skončilo družstvo Libčice nad Vltavou, sedmé místo obhájilo družstvo Úžíce, šesté místo družstvo Lhota, na pátém místě skončilo družstvo Hřebeč, čtvrté místo obhájilo družstvo podnikových hasičů z Kaučuku, třetí místo s časem 43.62 první družstvo Velvar, druhé místo s časem 39.29 obhájilo družstvo Hrobce a na prvním místě s časem 37.58 skončilo druhé družstvo Velvar.

K soutěži byla uspořádána malá výstava hasičské techniky, kde byla k vidění technika kladenských hasičů a to kontejnerový automobil Renault Kerax na větší přečerpávání vody, těžký vyprošťovací automobil Mercedes Benz – Actros 8×8 a nová CAS 24 Scania 4×4 ze stanice Stochov. Předvedli se také podnikoví hasiči z Kaučuku, který představili svůj hasební monitor, k vidění byla také automobilová vysokozdvižná plošina o výšce 42 metrů na podvozku Tatra 815 6×6 s nástavbou Bronto Skylift a práškový hasicí automobil z podniku Spolana Neratovice.


Foto a text Lukáš Vejvar
ISŠE a OUPO Chomutov
Sdílet