Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo srazilo ženu

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli v 15:12 hodin přivoláni k nehodě, která se stala na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Osobní vozidlo zn. Renault zde srazilo starší ženu. Ta byla po nezbytném ošetření a zajištění převezena záchrannou službou do nemocnice.

Dvoučlenná posádka osobního vozidla vyvázla bez zranění. Hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a odpojili autobaterii. Po vyšetření celé události Policií ČR očistili vozovku v místě střetu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli hradečtí hasiči z centrální stanice krátce před půl pátou odpoledne na křižovatku ulic Pilnáčkova a Akademika Bedrny v Hradci Králové. Nikdo z posádky obou vozidel neutrpěl viditelná zranění, přesto byl řidič jednoho z vozidel preventivně převezen k vyšetření do nemocnice. Hasiči zajistili vozidla proti požáru. Při srážce došlo k nepatrnému úniku chladicí kapaliny u jednoho z vozidel. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod Profesionální hasiči z Náchoda byli krátce po šesté hodině ráno přivoláni k dopravní nehodě, která se měla stát u Vysokova. Hasiči po příjezdu na určené místo nenalezli žádné známky po dopravní nehodě. Jednalo se o planý poplach.

Jaroměřští hasiči byli v 08:41 hodin přivoláni k úklidu vozovky v ulici Studničkova v Jaroměři. Jednotka očistila povrch vozovky vodou a vrátila se na základnu.

Pouze vyšetřovatel příčin požáru z Náchoda vyjel v 08:47 hodin k došetření požáru, který vznikl před několika dny v rodinném domě v obce Žďárky. Jednalo se o požár v menším rozsahu v mezistěně rozestavěného domu z dřevotřísky, který si majitelé sami uhasili. Při vrtání do obvodových zdí a zaplnění otvoru montážní pěnou došlo k zahoření v mezistěně. Zřejmě se vznítily páry z montážní pěny vlivem zahřátí kousku dřevotřísky při vrtání. Při požáru došlo k poničení kusu trámu a dvou zásuvek. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Trutnov Vrchlabští hasiči otevírali dveře bytu pro nemocného muže v Nerudově ulici ve Vrchlabí.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli krátce po desáté hodně dopoledne profesionální hasiči z Trutnova. Řidič osobního vozidla Škoda Felície vyjel u obce Rudník ze silnice a bočně narazil do stromu. Vozidlo skončilo zhruba čtyři metry pod úrovní vozovky ve stráni. Při příjezdu hasičů byl zraněný řidič v péči záchranné služby, která jej převezla do nemocnice. Hasiči za použití jeřábu vyprostili škodovku zpět na vozovku a odtáhli zhruba 100 metrů na odstavné parkoviště. Havarovaný automobil zajistili proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K ohlášenému požáru v Národní ulici v Trutnově vyjeli ve 21:10 hodin místní profesionální hasiči. Po příjezdu na místo určení bylo zjištěno, že se jedná o kouř z komína domu, který se valí do ulice. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.

Územní odbor Jičín Profesionální hasiči z Jičína byli ve 14:56 hodin přivoláni k požáru osobního vozidla Škoda Felície v ulici Bolzanova v Jičíně. V době příjezdu hasičů na místo určení již vozidlo nehořelo. Při zahoření elektroinstalace v motorovém prostoru došlo k samouhašení. Hasiči odpojili autobaterii a zkontrolovali vozidlo. Hmotná škoda byla odhadnuta na 1 tisíc korun. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

foto: centrální stanice Hradec Králové

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet