Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka tramvaje a autobusu

Srážka autobusu s tramvají zablokovala na více než hodinu dopravu na pražské magistrále u náměstí I. P. Pavlova. Nehoda zablokovala dopravu v širokém okolí. „Na místě byli policisté, kteří odkláněli dopravu,“ sdělila policejní mluvčí Daniela Razímová.

Nehoda zablokovala dopravu v širokém okolí. „Na místě byli policisté, kteří odkláněli dopravu,“ sdělila policejní mluvčí Daniela Razímová.

Do čtyř pražských nemocnic odvezla záchranka celkem dvanáct lidí. „Většinou se jednalo o pohmožděniny,“ upřesnil Schwarz. Tři pacienti skončili ve vinohradské nemocnici, tři ošetřili chirurgové na Karlově náměstí, tři ve Vysočanech a dva v nemocnici Na Františku.

„Celkem na místě zasahovaly tři naše velké sanitní vozy a jedno auto s lékařem. Poslední pacienty jsme odvezli dvacet minut po třinácté hodině,“ dodal.

Podle mluvčí Dopravního podniku Michaely Kuchařové tramvaj po srážce s autobusem vykolejila. Souprava X-A směřovala podle ní ze zastávky I. P. Pavlova na Karlovo náměstí. Autobus 144 jel po magistrále směrem do centra.

Jen během jedné hodiny bouraly tramvaje v Praze čtyřikrát. První se srazila zhruba ve 13:00 u stanice metra Anděl na Smíchově s osobním autem. Hodinu poté narazila tramvajová souprava do auta na Národní třídě na křižovatce se Spálenou. „Zhruba v tom samém čase se střetla další tramvaj s osobním vozidlem na Olšanském náměstí,“ uvedl Roman Peterka z agentury DITA.

Přesné příčiny nehody vyšetřují policisté a komise z Dopravního podniku. Zatím není jasné, kdo srážku zavinil. Autobus do tramvaje narazil z boku a souprava tak zablokovala provoz na magistrále. Auta musela celý úsek objíždět.

Na místo přijely i dva vozy pražských hasičů, kteřé byly k případu vyslány ve 12.53 hodin. Ti ve spolupráci s techniky Dopravního podniku odstranili z kolejí porouchanou tramvaj. Provoz podle Kuchařové byl obnoven krátce před čtrnáctou hodinou. „Příčiny nehody vyšetřujeme. Podrobnosti budeme znát později,“ řekla.

Jen za poslední týden se ale v hlavním městě staly tři nehody tramvají, jejichž scénář byl přitom vždy stejný: souprava najela na kovový předmět a vykolejila. Je přitom pravděpodobné, že těžkou součástku dal do kolejiště někdo úmyslně. Dopravní podnik se proto rozhodl předat celou věc policii. „Podali jsme trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli podezření z obecného ohrožení,“ řekla Kuchařová

Zdroj: www.idnes.cz

Proslýchá se, že měl údajně řidič tramvaje projet na „tramvajáckou červenou“, jelikož se domníval, že mu toto gestem ruky dovoluje policista, který řídil dopravu na křižovatce.
Sdílet