Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Dva lidé zemřeli při požáru domu v Trutnově

Požár neobydleného domu nedaleko supermarketu Albert v ulici Za Cihelnou v Trutnově si v noci z neděle na pondělí 15. listopadu vyžádal dva mrtvé. Požár byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen osm minut po jedné hodině v noci. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města a Mladých Buků se sedmi zásahovými vozidly, včetně automobilové plošiny.

Požár vypukl v dřevěné nástavbě dvoupodlažního neobydleného domu, který využívali lidé bez domova. Při příjezdu prvních hasičů na místo byl požár již v předposlední fázi hoření a celá střecha v plamenech. Hasiči našli v přízemí domu jednoho těžce popáleného muže, kterého vytáhli ven a poskytli mu předlékařskou pomoc. Na popálená místa na těle mu přiložili speciální chladicí obvazy. Po příjezdu záchranné služby se lékař a záchranáři snažili u muže zajistit základní životní funkce, ale přes veškerou snahu svým zraněním v sanitce podlehl. Při likvidaci požáru hasiči našli v prostoru dřevěné nástavby torzo lidského těla. Během požáru došlo také k silnému zahřátí a výbuchu tlakové lahve, která byla uvnitř domu. Při výbuchu nebyl nikdo zraněn.

Zasahující hasiči dostali požár pod kontrolu krátce před druhou hodinou v noci. Až do ranních hodin na místě zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů a dohlížela na požářiště. Dnes dopoledne na místo vyjeli vyšetřovatelé hasičů a Policie, kteří budou ohledávat a zkoumat požářiště k určení příčiny požáru.

Foto: stanice Trutnov


Video: Marek Čtvrtečka

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet