Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smrtelná nehoda na Pardubicku

První adventní neděle se stala osudnou pro posádku osobního vozidla Renault Clio. Vozidlo narazilo pravou stranou do stromu na komunikaci z Králík směrem na Červenou Vodu.

Hasiči vyjížděli k nehodě ve 14.20 hodin. Ihned po příjezdu k místu události hasiči museli vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení dvě zraněné osoby. Ještě před příjezdem hasičů byl místními občany z auta vytažen řidič.

Na místo přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Celkem byly zraněny dvě osoby a u třetí zraněné osoby v kritickém stavu byla prováděna resuscitace se soupravou OXY do příjezdu zdravotnické záchranné služby, lékař ale po 30 minutách konstatoval smrt. Na místo zásahu byla povolána i dobrovolná jednotka hasičů Králíky, která pomáhala při vyprošťování.

Hasiči dále provedli odpojení akumulátoru, aby nedošlo k požáru vozu. Při nehodě nebyl zjištěn žádný únik provozních kapalin. Dále hasiči řídili dopravu. Na žádost Policie ČR jednotka setrvala na místě zásahu až do příjezdu odtahové služby. Poté byl automobil naložen na vozidlo odtahové služby. Po uvolnění komunikace se jednotka v 18.35 hodin vrátila na základnu.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet