Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Páteční nehody na Vysočině

Během pátku napadl na Vysočině další sníh a hasiči vyjížděli nejen k dopravním nehodám, ale také k poskytnutí technických pomocí v podobě vyproštění vozidel, která zapadla a bránila tak plynulému provozu na komunikacích. Od sedmé hodiny ranní do šestnácté hodiny odpolední byli hasiči povoláni k devíti dopravním nehodám a šesti technickým zásahům.

Devět minut před půl osmou ráno havaroval nákladní automobil na komunikaci u Radostína na Havlíčkobrosku. Po nehodě skončil v příkopu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob.

Bez nehod nezůstala ani dálnice D1. V 07:47 hod na 157,8 km ve směru na Brno upadla tyč z nákladního automobilu a prorazila nádrž projíždějícího osobního vozidla. I z této nehody vyvázli cestující bez zranění.

V 08:49 hod havaroval osobní automobil u obce Krahulčí na Jihlavsku. Po nehodě skočil v příkopu, ze kterého jej vyprostila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Telč.

V 09:22 hod havaroval osobní vůz na silnici mezi Křižanovem a obcí Martinice na Žďársku. Nehoda se také obešla bez zranění osob.

Méně štěstí měl ale cestující z dodávky, která havarovala v 11:18 hod na silnici spojující Kralice nad Oslavou a Náměšť nad Oslavou. V době nehody cestovalo v dodávce devět osob. Zraněného muže převezli zdravotníci k ošetření do třebíčské nemocnice. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, který hasiči zlikvidovali speciálním sorbentem.

Dodávka také bourala na komunikaci u Kostelce na Jihlavsku. K nehodě došlo ve 12:30 hod. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Ve 12:34 hod havaroval osobní vůz u Dalešic na Třebíčsku. Po nehodě skončil mimo vozovku v poli. Nehoda se obešla bez zranění.

Ve 13:27 hod srazil osobní vůz chodce v Jemnici na ulici Slavonická. Zraněného muže převezli zdravotníci k ošetření do nemocnice.

Ve 13:49 hod havaroval nákladní automobil u obce Sedlice na Pelhřimovsku. Po nehodě skončil v příkopu, ze kterého jej museli vyprostit profesionální hasiči z Pelhřimova.

K uvolnění silnic, které blokovala zapadlá vozidla vyjížděli hasiči příkladně na Havlíčkobrodsku u Slavětína , na Jihlavsku u obce Měšín a na Třebíčsku u Jinošova.

Ilustrační foto

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet