Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Medlešice a Nemošice, dvě místa nehod

V sobotu 11. prosince v 5.49 hodin vyjeli hasiči ze stanice v Chrudimi na dopravní nehodu, ke které došlo mezi obcemi Ostřešany a Nemošice. Tady se nacházel osobní automobil Renault Laguna v příkopu a na střeše.

Po příjezdu hasičů k události byl řidič vozidla již mimo automobil a naštěstí neutrpěl žádné zranění. Vozidlo hasiči pomocí navijáku převrátili zpět na kola, zabezpečili proti úniku provozních látek a požáru a vrátili se zpět na základnu.


Dne 10. prosince ve 14.36 hodin byla jednotka hasičů vyslána k dopravní nehodě na staré silnici mezi Chrudimí a Medlešicemi. Tady došlo ke střetu dvou osobních vozidel Škody 120 a Fordu Focusu na velmi kluzkém a zasněženém povrchu vozovky.

Jednotka po příjezdu na místo provedla průzkum, řidič ve škodovce byl bez zranění, ve Focusu cestovaly dvě osoby, spolujezdkyně utrpěla lehké zranění. Zraněnou osobu hasiči zajistili krčním límcem a předali záchranné službě.

U obou vozidel provedli hasiči protipožární opatření, k úniku provozních kapalin nedošlo. Havarovaný Ford poté vlastními silami hasiči vyprostili ze sněhu zpět na vozovku a vrátili se na základnu.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet