Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedělní nehody v Pardubickém kraji

V neděli počasí řidičům opět nepřálo. Chumelilo, sníh po ulehnutí na zem tál a těžkl. Na silnicích se tvořila vrstva rozbředlého sněhu. Nedělní den proběhl ve znamení havárií. Kluzká vozovka a následný smyk byly pravděpodobně nejčastějšími příčinami. Naštěstí dopadly "dobře“ a nikdo nebyl zraněn.

K první havárii vyjížděli dopravní policisté o půl třetí ráno do Lukavice na Žambersku. Osmačtyřicetiletá žena s vozidlem zn. Peugeot vyjela mimo komunikaci a tam narazila do dopravní značky a sloupu elektrického vedení. Škoda byla předběžně odhadnuta na necelých devadesát tisíc korun. Alkohol – negativní.

Po deváté hodině ráno vjel na Vysokomýtsku renault do plotu. Řidička se měla údajně vyhýbat protijedoucímu vozidlu, měla dostat smyk a vjet do plotu. Škody byly předběžně vyčísleny na dvaadvacet tisíc korun. Alkohol u řidičky policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

V nepříznivém počasí ale nehavarovaly jenom ženy řidičky. Krátce před půl pátou odpoledne došlo na silnici II. třídy mezi obcemi České Libchavy a Hejnice k havárii hyundaie. Řidič vjel na pravou krajnici vozovky a tam narazil do pevné překážky. I v tomto případě byl test na alkohol u řidiče negativní. Škody byly vyčísleny na čtyřicet tisíc korun.

Krátce před půl desátou hodinou večer došlo na silnici I/14 v Libchavách k havárii nákladního vozidla. I tentokrát měl řidič dostat s vozidlem smyk a vjel mimo komunikaci, kde narazil do plotu rodinného domu. Škody byly vyčísleny na sedm tisíc korun. Hodnoty alkoholu byly u řidiče negativní.

por. Bc. Iveta Lehká
tisková mluvčí
KŘP Pardubického kraje
Policie ČR

Sdílet