Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhají kamionům i zapadlým sypačům

V odpoledních hodinách 13. prosince vytahovali svitavští hasiči tahač Mercedes s návěsem, který zapadl v Hálkově ulici ve Svitavách. Odtud hasiči přejížděli v 15.33 hodin do Slatiny, kde zapadl sypač. Velitel zásahu žádal o další sypač, který posype zledovatělou vozovku.

Po provedeném posypu se ale hasičům nepodařilo sypací vůz vyprostit a tak musela být na místo přivolána specializovaná firma s vyprošťovacím vozidlem. V 16.57 hodin byli hasiči přivoláni do Mikulče, kde skončil kamion s návěsem v příkopu.

K úniku provozních látek ani ke zranění osob nedošlo. Kamion převážel 24 tun prosa. Došlo k protržení plachty a vysypání části nákladu. Silnice byla zcela zavátá. Hasiči na pomoc nechali přivolat specializovanou firmu s vyprošťovacím vozidlem.

Ve 21.17 hodin litomyšlští hasiči pomáhali řidičce, která skončila s vozem Škoda Favorit mimo komunikaci Makova. Při nehodě utrpěla zranění a byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou.

V Dolních Heřmanicích na Orlickoústecku vytahovali 14. prosince 14 minut po půlnoci lanškrounští hasiči další automobil ze závějí. V 5.26 hodin opět lanškrounští hasiči vytahovali na nesjízdné komunikaci v Damníkově dvě zapadlá osobní vozidla a sypač. V 6.07 hodin byla již vozovka průjezdná.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet