Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomohli ženě, které vyhořel dům

Díky pomoci vyšetřovatele požárů z HZS v Karlových Varech a pracovnici sociálního odboru Magistrátu města Karlovy Vary získala žena finanční příspěvek v rámci dávky hmotné nouze. Zároveň může využít i náhradní bydlení, které jí nabídlo Město Karlovy Vary.

Přesně měsíc před Štědrým dnem začala hořet chata v zahradní kolonii v karlovarské čtvrti Doubí. Hasiči k požáru vyjeli po šesté hodině večer, zasahovaly zde jednotky z Karlových Varů, Tašovic, Staré Role a Chodova. Místo události opustili poslední hasiči až před půlnocí. Oheň zničil hlavně podkroví a střechu, zasažené ale byly všechny části domu.

Když se druhý den ráno na místo požáru vrátili vyšetřovatelé k došetření události, zjistili, že dům je zcela neobyvatelný. Majitelka chaty ale vyšetřovatelům uvedla, že v domě od loňském léta, kdy chatu koupila, s přítelem trvale přebývá a nemá žádnou jinou možnost, kde by mohla bydlet. Zároveň uvedla, že nemá ani dostatek finančních prostředků na urychlenou opravu domu.

Vyšetřovatel požárů se proto zkontaktoval s pracovnicí sociálního odboru karlovarského magistrátu a společnými silami pomohli poškozené ženě, která tak od města získala jak základní finanční pomoc, tak i možnost náhradního ubytování.

Vyšetřování příčiny tohoto požáru ještě není uzavřeno

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet