Sobota 5. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při srážce s kamionem zemřel řidič auta

Jednapadesátiletý řidič vozidla Škoda Superb dnes zemřel při srážce s kamionem na silnici u Chvalovic na Znojemsku.

Podle dostupných informací vozidlo Škoda Superb jedoucí od Znojma vyjelo do protisměru, kde se čelně srazilo s kamionem Scania. Škodovku náraz odmrštil a auto se po nárazu zastavilo až po několika desítkách metrů od místa střetu. Ve vozidle zůstal zaklíněný zraněný řidič a lékař konstatoval, že svým zraněním podlehl. Řidič tahače Scania s chladírenským návěsem s nákladem 40 tun masa ve snaze vyhnout se srážce skončil mimo vozovku na pravém boku v příkopu u plotu vinohradu. Řidič kamionu nebyl zraněn. Utržená náprava ale prorazila palivovou nádrž a z vozidla vyteklo několik set litrů nafty, která se od rozpáleného motoru a výfuku vzňala. Požár malého rozsahu se řidiči podařilo zlikvidovat ručním hasícím přístrojem.

Hlášení o nehodě, která byla původně ohlášena jako požár nákladního vozidla, hasiči na tísňové lince přijali v 8.31 hodin, na místě zasahovaly dvě jednotky – místní dobrovolná jednotka z Chvalovic a profesionální jednotka ze stanice ve Znojmě.

Hasiči po příjezdu zajistili místo nehody a pomocí ručního hasícího přístroje dohasili a ochladili zbytky hořící nafty. Obě vozidla zabezpečili proti případnému dalšímu hoření. Vzhledem k úniku nafty do terénu na místo zavolali pracovníky odboru životního prostředí ze Znojmě. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty pak hasiči ze škodovky vyprostili tělo řidiče.

Protože další likvidační práce zajistí pracovníci asistenční služby a silničáři, hasiči ukončili zásah. Po dobou odstraňování následků nehody byl hlavní silniční tah z Rakouska do Znojma uzavřen a policisté dopravu odkláněli po vedlejších komunikacích.

ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet