Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V převráceném autě zemřel mladý řidič

Dvacetiletý řidič vozidla Volkswagen Golf včera večer zemřel při dopravní nehodě u obce Křižanovice na Vyškovsku.

Mladý řidič VW Golf při výjezdu z levotočivé zatáčky podle informací HZS JmK pravděpodobně dostal smyk. Auto narazilo do meze u silnice a po několika přemetech na střechu a na kola skončilo na vozovce na střeše. Ve zdemolovaném vraku na místě zemřel 20letý řidič vozidla, jeho 18letý spolujezdec byl zraněn a zdravotníci ho k vyšetření převezli do nemocnice.

Hlášení o nehodě hasiči na tísňové lince převzali ve 21.45 hodin, na místě zasahovala profesionální jednotka ze stanice v Bučovicích. Při jejím příjezdu byl spolujezdec z havarovaného auta mimo vozidlo. Řidič zaklíněný v kabině nejevil známky života a lékařka zdravotnické záchranné služby konstatovala, že podlehl vážným zraněním.

Hasiči zajistili místo nehody, auto zabezpečili proti případnému vzniku požáru a sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny. Pro vyšetření a zadokumentování nehody hasiči dopravním policistům nasvítili místo události. Z vraku auta pak vyprostili tělo řidiče a havarované vozidlo pomohli naložit k odtahu. Z vozovky uklidili zbytky kontaminovaného sorbentu a střepy a úlomky z vraku auta.

Po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody byla frekventovaná silnice I/50 na více než dvě hodiny zcela uzavřena a policisté dopravu odkláněli po vedlejších komunikacích.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet