Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Na Silvestra hořel rodinný dům v Hostivicích

Silvestrovský den začal pro kladenské hasiče ze směny „A“ ranním požárem rodinného domu v obci Hostivice. Na místo události byly vyslány celkem tři jednotky hasičů, z toho dvě profesionální a jedna dobrovolná.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s cisternou, automobilovou plošinou a vyšetřovatelem požárů. Dále byla na místo události vyslána posilová jednotka pražských hasičů ze stanice Petřiny s jednou cisternou a místní jednotka dobrovolných hasičů obce se dvěma cisternami.

Jako první na místě události zasahovala jednotka pražských hasičů a to jedním vodním proudem za použití dýchací techniky. Průzkumem byl zjištěn požár jedné z místnoti v druhém nadzemním podlaží. Evakuace obyvatel domu proběhla před příjezdem jednotek hasičů. Kladenští hasiči společně s místní dobrovolnou jednotkou začali s vyklízením vyhořelé místnosti a rozebírání částí stropní konstrukce. Po cca 20 minutách se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu. Během zásahu hasiči odvětrávali budovu pomocí přetlakové ventilace.

Celková likvidace požáru nastala po hodině a půl. Na místě zůstala dobrovolná jednotka hasičů z Hostivic, která několik hodin místo požáru hlídala.

Škoda vzniklá požárem je po domluvě s majitelem domu cca 450 tisíc korun.

Foto a video:
nstržm. Lukáš Vejvar
kpt. Bc. Tomáš Nocar

Sdílet