Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od půlnoci již tři oběti požárů

Byť to dnes po půlnoci na některých místech republiky vypadalo, že ohňostroje nikdy neskončí, zaregistrovalo operační středisko MV – generálního ředitelství HZS ČR od půlnoci do šesté hodiny ranní, na území celé České republiky, pouze 70 požárů.

Z našeho pohledu se proto jednalo o poměrně klidný průběh silvestrovské noci. Jen pro názornost lze uvést, že na území Středočeského kraje bylo likvidováno od půlnoci do šesté hodiny ranní pouze 9 požárů a na území hl.m. Prahy pouhých 15 požárů. Vesměs se jednalo o požáry odpadů a kontejnerů. Hasiči samozřejmě také v průběhu noci zasahovali u technických zásahů, dopravních nehod či úniku ropných látek.

Jak vypadal průběh počtu požárů po hodinách je patrné z přiloženého gra­fu:

Bohužel i tato noc přinesla mimořádné události událost, při které vyhasly lidské životy. V Jihomoravském kraji musely v 03:10 hod. čtyři jednotky požární ochrany likvidovat požár rodinného domu, při kterém byla jedna osoba zraněna a jedna usmrcena. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 30 tisíc Kč.

Další tragický požár se stal v 08.20 hod. v Olomouckém kraji, v Drahoňovicích hořel byt a smrt v něm nalezla dvojice osob. O požáru informujeme v samostatném článku, kde jsou i fotografie.

Dnes jsou to tak již tři lidé, kteří zemřeli při požáru. Příčiny požárů se zatím zjišťují.

kpt. Bc. Radek Kislinger
tiskový mluvčí
MV- GŘ HZS ČR

Sdílet