Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do Suchohrdel letěl vrtulník

Dvě osoby zůstaly zaklíněné ve vozidlech po dopravní nehodě u obce Suchohrdly. Na místě je jednotka HZS Znojmo, která osoby vyprostila. Na místo letí vrtulník LZS.

15:50
Celkem tři zraněné osoby. Vrtulník je na místě, lékařka si přebírá pacientku.

Tisková zpráva HZS JHM

Pro zraněnou spolujezdkyni přiletěl vrtulník

Vrtulník letecké záchranné služby dnes přiletěl pro vážně zraněnou spolujezdkyni z havarovaného vozidla na Znojemsku.

Na silnici u obce Suchohrdly se srazila vozidla Citroen Saxo a Škoda Felicia. Škodovka po nárazu skončila v příkopu. Ve zdeformované kabině vozidla Citroen Saxo zůstala zraněná osádka – 20letý řidič a 18letá spolujezdkyně. Hlášení o nehodě hasiči přijali v 15.11 hodin, na místo vyjela jednotka ze stanice ve Znojmě.

Při jejím příjezdu již u nehody zasahovali zdravotníci, kteří oživovali vážně zraněnou spolujezdkyni z Citroenu. Protože 18letá dívka byla v autě zaklíněná, hasiči ji pomocí hydraulického nářadí vyprostili a pomáhali zdravotníkům při jejím oživování. Po příletu vrtulníku pak zraněnou pomohli naložit k transportu do nemocnice. Řidiče z kabiny Citroenu hasiči dostali po odstranění bočních dveří a také předali do péče zdravotníků. Ti do nemocnice převezli i 27letého řidiče Škodovky.

Hasiči zajistili místo nehody, na vozidlech udělali protipožární opatření a odpojili baterie. Únik oleje nebo paliva nebyl zjištěn, z aut vytekla pouze chladící kapalina. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty pak hasiči z vozovky uklidili střepy a úlomky z vozidel.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet