Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň poškodil střechu garáží

Šest jednotek hasičů vyjelo ve středu v noci k likvidaci požáru rodinného domu v Odrovicích na Brněnsku.

Požár byl hasičům ohlášen ve 21.42 hodin. Protože podle opakovaných hlášení měl být rodinný dům v plamenech, krajské operační a informační středisko vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu. Na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic v Ivančicích, Pohořelicích, Moravském Krumlově a v Lidické ulici v Brně, a dobrovolné jednotky z Dolních Kounic a Bratčíc.

Průzkum ukázal, že u domu hořely dřevěné palety a oheň zasáhl také půdu a střechu dvojgaráže a také přístřešek mezi garáží a domem. Hasiči oheň pod odpojení objektu od přívodu el. proudu dostali pod kontrolu ve 22.14 hodin. Protože požár zasáhl také mezistropní prostor garáží, k vyhledávání skrytých ohnisek a dohašování nasadili termokameru. Po rozebrání části podhledů, stropu a střechy likvidaci požáru hasiči ukončili ve 23 hodin.

Požár poškodil dvojgaráž, polykarbonátovou stříšku mezi garáží a domem, žár sežehl také vstupní dveře do domu a část fasády. Oheň vypukl od plastové popelnice, do které obyvatelé domu vysypali žhnoucí popel. Od hořící popelnice se oheň rozšířil na uskladněné dřevěné palety, garáž a sousední přístřešek. Celkovou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 100 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet