Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zaváté Frýdlantsko

V průběhu dnešního dne zaznamenalo operační středisko HZS Libereckého kraje dvě žádosti z Dětřichova a okolí od lidí, kterým navátý sníh na vozovkách ve frýdlantském výběžku zkomplikoval život.

V půl deváté ráno uvízl osobní vůz jedoucí ve směru na Frýdlant u obce Dětřichov v navátém sněhu. Řidička se nemohla dostat z vozu a žádala o pomoc na tísňové lince. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Raspenava, kteří sami měli velké potíže se do Dětřichova dostat. Nakonec na místě z návějí vytáhli i další dva osobní vozy.

Při návratu zpět do Raspenavy uvízli profesionální hasiči v koloně vozidel, kde s cisternovým vozem zůstali téměř hodinu. Na stanici se jim podařilo vrátit až v půl dvanácté.

V 11.42 hodin požádal hasiče o pomoc starší manželský pár, který zůstal v Dětřichově uvězněný v zapadlém voze. Na pomoc byli vysláni dobrovolní hasiči z Dětřichova.

Policisté už v ranních hodinách kvůli nesjízdnosti a navátému sněhu uzavřeli silnici č. I/13 v Albrechticích u Frýdlantu. Nyní je podle informací Krajské správy silnic vozovka sjízdná pouze pro osobní vozy a to s největší opatrností. Provoz je řízen kyvadlově, nákladní vozy zatím zůstávají odstaveny.

Problémy s průjezdností silnic byly během dopoledne zaznamenány také mezi Višňovou a Andělkou, mezi Frýdlantem a Višňovou a na dalších silnicích II. třídy, například v okolí Hrádku nad Nisou.

Kolony se po poledni začaly tvořit i na silnicích mezi Frýdlantem a Raspenavou a mezi Frýdlantem a Višňovou. V problémových úsecích řídí dopravu policisté.

Ilustrační foto

Sdílet