Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu v Rudníku byl zraněn muž

V Rudníku – okres Trutnov – zasahují hasiči z jednotek HZS Vrchlabí, SDH Hostinné a SDH Rudník – Arnultovice u požáru rodinného domu.

Požárem je zasažena dílna, přízemí a část prvního patra. Jedna osoba je lehce popálena.

Tisková zpráva HZS HKK

Tři jednotky hasičů vyjely dnes 6. ledna 2011 dopoledne k požáru rodinného domu v obci Rudník na Trutnovsku. Spolumajitel objektu utrpěl popáleniny a byl záchrannou službou převezen do nemocnice.

Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena v 09:36 hodin. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Vrchlabí a dobrovolných hasičů z Rudníku – Arnultovic a Hostinného.

Hořet začalo v dílně v prvním podlaží dvoupatrového domu. Hasiči museli kvůli silnému zakouření zasahovat v dýchacích přístrojích. Požár poškodil stropní konstrukce v prvním nadzemním podlaží, došlo k popraskání stěn a byly poškozeny podlahy v dílně, elektrická instalace, rozvod plynu, dveře, okna, omítky, nábytek a spotřebiče apod. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun, uchráněné hodnoty činí 1,5 milionu korun.

Šetřením bylo zjištěno, že požár způsobila nedbalost spolumajitele domu při montáži ventilu na rozvod zemního plynu v dílně. Po montáži se chtěl přesvědčit, zda neuniká plyn a na zkoušku použil zapalovač. Unikající plyn se vznítil a muži způsobil popáleniny na horní polovině těla a v obličeji.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet