Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Při srážce nákladního vozidla a dodávky na Trutnovsku zemřel jeden z řidičů

Dnes 7. ledna 2011 v devět hodin ráno došlo k vážné dopravní nehodě na silnici mezi Čistou a Lánovem na Trutnovsku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Hostinného byli během jízdy odvoláni zpět na základnu.

Na místě došlo ke srážce dodávky Mercedes Benz Sprinter a nákladního vozidla Avie. K nehodě vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové a vyjely dvě posádky pozemní záchranné služby. Oba těžce zranění řidiči zůstali zaklíněni v kabinách vozidel.

Hasiči oba zraněné vyprostili pomocí hydraulického nářadí a předali do péče záchranné služby. Přes veškerou snahu lékařů a záchranářů řidič dodávky svým zraněním na místě podlehl, řidič Avie byl letecky transportován do královéhradecké nemocnice. Na místo se dostavila Policie ČR.

nprap. Věra Krejčová, Policie ČR:

Komunikace byla do jedné hodiny odpoledne neprůjezdná z důvodu dokumentování nehody a odstranění jejich následků. Dopravu policisté odkláněli přes Hostinné směrem na Vrchlabí. Okolnosti a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet