Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtvrteční zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Profesionální a dobrovolné jednotky hasičů Královéhradeckého kraje zasahovaly včera, 6. 1. 2011 mimo jiné u dopravních nehod se zraněním osob, požárů a dalších událostí.

Hradec Králové Čtyři jednotky hasičů z Nového Bydžova, Hradce Králové, Chlumce nad Cidlinou a Lovčic vyjely včera dopoledne k ohlášenému požáru trafostanice v Lovčicích. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že pouze vyhořela pojistka na venkovní trafostanici. Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové s práškovým hasicím automobilem byla odvolána cestou k zásahu zpět na základnu. Na místo byli přivoláni pracovníci ČEZ, kteří provedli opravu na trafostanici.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli včera večer k vyproštění polského autobusu s turisty, který uvízl na silnici u Chudeřic. Autobus sjel jedním kolem do příkopu a zůstal napříč přes vozovku. Hasiči ve spolupráci s pracovníky Správy a údržby silnic posypali zledovatělou silnici. Na vyproštění autobusu byl povolán vyprošťovací vůz specializované firmy. Řidič ani nikdo z cestujících nebyli zraněni.

K dopravní nehodě osobního vozidla a automobilu odtahové služby došlo včera před devátou hodinou večer u obce Libčany. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská s technickým automobilem a cisternou. Při nehodě byla jedna osoba zraněna a ošetřena záchrannou službou. Hasiči zajistili osobní vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou Jednotka dobrovolných hasičů z Domašína u Dobrušky vyprošťovala včera ráno vozidlo Hyundai, které sjelo do příkopu u Domašína. Nehoda se obešla bez zranění.

K dopravní nehodě osobního vozidla Volkswagen Polo vyjeli po osmé hodině ráno profesionální hasiči z Dobrušky. K nehodě došlo na silnici č. I/14 u Podbřezí. Osobní vůz skončil mimo vozovku a jedna osoba utrpěla lehčí zranění. Předlékařskou pomoc poskytl jeden z projíždějících řidičů, který je shodou okolností příslušníkem HZS ČR. Hasiči po příjezdu na místo pomohli s ošetřením a transportem zraněné osoby do sanity. Havarovaný automobil zabezpečili proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Dobruška)

Jednotka profesionálních hasičů z Dobrušky vyjela ve 13:24 hodin k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 298 u Očelic. Osobní vůz Peugeot 205 skončil převrácený na střechu mimo silnici. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči převrátili auto zpět na kola a odpojili autobaterii. Po odtažení vozidla zasypali unikající látky sorbentem. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Dobruška)

Dobrovolní hasiči z Domašína u Dobrušky vyprošťovali osobní vozidlo, které uvízlo v závěji a blokovalo provoz na silnici u Dobrušky.

K další dopravní nehodě vyjeli po 23. hodině profesionální hasiči z Dobrušky. Na silnici č. 309 u Dobrušky havarovalo osobní vozidlo, které skončilo v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči vyprostili automobil zpět na vozovku.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Dobrušky byli ve 23:37 hodin přivoláni k vyproštění mikrobusu, který uvízl na zledovatělé silnici mezi Houdkovicemi a Voděrady. V místě zůstal stát také sypač Správy a údržby silnic. Řidič autobusu posypal vozovku solí ze sypače a sám vyjel. Hasiči nemuseli zasahovat.

Územní odbor Náchod Vytáhnout kamion po namrzlé vozovce u Vrchovin pomáhali včera večer profesionální hasiči z Náchoda.

Územní odbor Trutnov Čtyři jednotky hasičů likvidovaly včera dopoledne požár rodinného domu v obci Rudník. Hmotná škoda byla vyčíslena na jeden milion korun, uchráněné hodnoty činí 1,5 milionu korun. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost spolumajitele domu při opravě plynového ventilu. Muž utrpěl popáleniny a byl převezen do nemocnice.

Územní odbor Jičín Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky vyjeli v 05:45 hodin k ohlášenému požáru chaty u obce Brdo. Hasiči se nedostali s těžkou technikou až k místu požáru a museli jít pěšky. Požár zničil chatu o rozměrech zhruba šest krát šest metrů. Hasiči našli na místě události spoře oděného muže, kterému zajistili oblečení a předali přivolaným policistům. Jednotky dohasily požár sněhem. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Bez zranění se obešla dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala včera ráno u obce Moravčice. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína, kteří zajistili místo události.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky během večera vyprošťovali osobní vozidla, autobusy i kamiony, které uvízly na zledovatělé silnici u Sobotky.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet