Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda u Krňovic na Hradecku

V pondělí 10. 1. 2011 kolem třetí hodiny odpolední vyšetřovala skupina dopravních nehod střet vozidel na silnici I. třídy číslo11, kde se na křižovatce na Třebechovice pod Orebem a Krňovice srazila tři vozidla.

K nehodě zřejmě došlo tím, že osmadvacetiletý šofér nákladního automobilu nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povaze vozovky. Při objíždění stojícího vozidla Citroen Jumpy, které dávalo přednost protijedoucím vozům, ho zachytil levou částí návěsu. Vlivem nárazu byl Citroen odhozen do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozidlem Chrysler Grand Voyager s přívěsem.

Při nehodě utrpělo pět dětí, které seděly ve vozidle Citroen Jumpy, lehčí zranění. Malí pasažéři byli následně převezeni do královéhradecké nemocnice. Řidiči na místě nehody podstoupili orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Celková škoda na vozidlech byla předběžně stanovena na 103.000 korun.

Aktualizace: přidána tisková zpráva a fotky HZS

Dvě jednotky hasičů vyjely včera odpoledne k dopravní nehodě dvou osobních a jednoho nákladního vozidla na silnici č. I/11 u Třebechovic pod Orebem. K nehodě došlo ve tři hodiny odpoledne u odbočky na Krňovice. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem.

Řidič nákladního vozidla při objíždění zavadil levou částí návěsu o odbočující vozidlo Citroën Jumpy. To se dostalo do protisměru, kde se srazilo s dalším vozidlem Chrysler Grand Voyager. Řidička a pět dětí z Citroënu utrpěly zranění a byly převezeny záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili Citroën proti požáru a odpojili autobaterii. Unikající provozní kapaliny zasypali sorbentem. Na místě zůstali dobrovolní hasiči, kteří po zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením vozidla na odtah a očistili vozovku.

Foto: SDH Třebechovice pod Orebem

por. Marta Trávníčková
PČR

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet