Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž zemřel při požáru v obci Hluk

Dne 13. 1. 2011 v 10:37 hod. byli hasiči informováni o požáru v domě v obci Hluk.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Hluku a Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru rodinného domu.

Svědci události ohlásili na tísňovou linku, že vidí z přízemního rodinného domu stoupat kouř z oken i ze střechy. Na místo byly okamžitě vyslány tři jednotky hasičů.

Na místě byl zjištěn požár uvnitř domu. V zakouřených obytných prostorách byl nalezen starší muž bez známek života. Hasiči se ho snažili oživit až do příjezdu povolané posádky zdravotnické záchranné služby.

Požár v domě se hasičům podařilo lokalizovat asi po deseti minutách zásahu. Celková likvidace požáru a odvětrání zakouřeného domu trvalo další půlhodinu.

11:20
Velitel zásahu z místa události potvrdil, že pravděpodobného majitele domu se nepodařilo oživit. Ten tak následkům požáru podlehl na místě.

Požár samotný vznikl v obývacím pokoji a muž byl nalezen bez známek života v prostoru kuchyně.

13:30
Po příjezdu vyšetřovatelů hasičů i policie bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně nedbalost muže při manipulaci s otevřeným ohněm nebo při kouření. Požár poškodil část obytných místností a způsobená škoda se odhaduje v řádech desítek tisíc korun.

por. Mgr. Aleš Mergental, Policie ČR:

Na podlaze jedné z místností ležel mrtvý sedmapadesátiletý muž, který v domku samotářsky bydlel. Ze zjištěných informací nic nenasvědčuje tomu, že by muž zemřel cizím zaviněním.

V letošním roce jde o první oběť požárů ve Zlínském kraji. Pokračuje tak velmi smutná série tragédií z loňského roku, který byl z pohledu nejtěžšího následku nejhorší v novodobé historii našeho sboru. V roce 2010 jsem vyšetřovali celkem 13 případů požárů s úmrtím člověka.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet