Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silně podnapilá žena spadla do potoka

Dne 14. 1. 2011 v 18:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně člověka z potoka ve Zlíně.

Ilustrační foto

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma zásahovými vozy, kterou později posílila jednotka hasičů statutárního města Zlína s dalším zásahovým speciálem. Po komplikovanějším příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Podhoří došlo k pádu ženy do místního toku.

Informaci o topící se ženě v potoce přijala na své tísňové lince zdravotnická záchranná služba. O pomoc byli požádáni také hasiči, kteří nejdříve vyjeli společně se zdravotníky na točnu trolejbusu v části Vršava. Tam se však ukázalo, že oznámení nebylo přesné, a po dalším prověření informací se záchranáři společně přesunuli na točnu trolejbusu do městské části Podhoří.

Tam byla v korytě Slanického potoka nalezena pod jedním z mostků žena, která spadla do vody a hrozilo její utonutí. Hasiči se pustili po příkřejším břehu k ženě, kterou z vody vytáhli a rychle ji dostali nahoru k připraveným zdravotníkům. Po vysvlečení z mokrých šatů a umístění do sanitního vozu byla ženě poskytnuta nezbytná péče. Z šestatřicetileté ženy byl silně cítit alkohol a nemohla koordinovat své pohyby.

Za poslední měsíc jde už o třetí výjezd a záchrannou akci na tocích ve Zlíně a okolí. V prvním případě se jednalo o úspěšnou záchranu muže z naplavenin splavu řeky Dřevnice v Otrokovicích, při další akci ve Zlíně jsme pátrali po muži, kterého svědek viděl spadnout do silně rozvodněné Dřevnice ve Zlíně.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet